• 10:00 - 17:00 Di - Vr | 10:00 - 16:00 Za
 • Joseph Smeetslaan 248, 3630 Maasmechelen
 • 089 87 52 92

Blog

Screens vs Rolluiken

Geniet van onze ACTIES tijdens de RENOVATIEDAGEN op ramen en deuren, garagepoorten, rolluiken en screens op zonne-energie.

SCREENS OF ROLLUIKEN – WELKE VOORZET ZONWERING VOOR JE BESTAANDE RAMEN?

Wat is beter: Screens of rolluiken als zonwering voor je ramen? Het antwoord: Beide zijn evenwaardig, maar ze hebben elk hun eigen eigenschappen.


Via deze blog leggen we je graag de gelijkenissen én verschillen uit tussen onze voorzet screens SolarFix en voorzetrolluiken SolarBox.


Zo heb jij alle info om je keuze te maken!

VRAAG NU EEN GRATIS OFFERTE AAN

We maken graag een gratis en vrijblijvend offerte voor je op!

Voorzet screens of rolluiken: De 5 gelijkenissen

SolarFix screens of SolarBox rolluiken hebben heel wat gemeen. Beide fungeren als zonwering voor de buitenkant van je ramen, waardoor je binnen een aangename temperatuur behoudt op warme dagen. Maar ze hebben méér gelijkenissen dan je zou denken!


1. Esthetische oplossing voor bestaande ramen

De compacte rolluik- en screenkast integreert perfect in de gevel van je woning. We matchen de kleuren met de rest van je buitenschrijnwerk zodat alles 1 mooi geheel blijft. Bovendien is de manier waarop de zonnepanelen in de kast zijn verwerkt uniek op de markt. Het design van de SolarFix screens en SolarBox rolluiken werd dan ook bekroond met een Red Dot Design Award!


2. Snelle plaatsing zonder ingrijpende werken

Het grote voordeel van voorzet screens en -rolluiken? We kunnen ze makkelijk én snel installeren op je bestaande ramen. En bovendien zonder kap- en breekwerk in je huis, want we hoeven geen elektrische kabels te trekken. Kortom, jouw interieur blijft zoals het was!

blog
3. Werkt op zonne-energie

Kies voor gratis energie dankzij de 2 subtiel geïntegreerde zonnepanelen in de kast van de SolarFix en SolarBox.
De batterij heeft bovendien een 2x langere levensduur dan bij de modellen van de concurrentie. Dat betekent dat je je SolarFix zonnescreens en SolarBox voorzetrolluiken zonder problemen het ganse jaar door kan gebruiken. Oók wanneer er eens wat minder zon is!


4. Geluidsisolerende zonwering

Voorzet screens en –rolluiken worden op of in de dag van je bestaande ramen geplaatst. We moeten niet boren in de muur, waardoor er geen geluidslekken ontstaan.


5. Privacy wanneer jij die nodig hebt

Beide systemen bieden je privacy op elk moment van de dag. Bij screens is de doorkijk afhankelijk van de openingsfactor die je kiest. En bij rolluiken kies je zelf of je ze volledig of deels sluit.

Wat is het verschil tussen screens en rolluiken?

Rolluiken vs. screens: Zonwering voor je ramen met een aantal belangrijke verschillen. Wanneer kies je voor zonnescreens zoals de SolarFix en wanneer voor onze SolarBox voorzetrolluiken?


Zonnescreens: Grote oppervlaktes en maximale doorkijk

SolarFix zonnescreens zijn een strakke designoplossing die uitstekend past bij moderne woningen met grote (schuif)ramen. Rolluiken zijn minder geschikt voor grote raampartijen.
Daarnaast behoud je via de gaatjes in het doek nog voldoende lichtinval. En je blijft meteen ook genieten van je zicht naar buiten. Speel met de verschillende openingsgraden voor meer of minder lichtinval en doorkijk.


Voorzetrolluiken: Knus en veilig

Naast de 5 gelijkenissen met screens hebben rolluiken bijkomend nog een aantal extra voordelen. Rolluiken zijn de ideale 4-seizoensoplossing, want ze houden in de winter de warmte binnenshuis en in de zomer net buiten.
Tot slot vormen volledig neergelaten rolluiken een extra obstakel voor inbrekers. Ze zijn inbraakvertragend én schrikken ongewenste bezoekers ook af.

blog
Screens en rolluiken combineren?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om screens en rolluiken te combineren. Niet op hetzelfde raam, maar je kan bijvoorbeeld de grote ramen in de leefruimte voorzien van zonnescreens en de ramen in de slaapkamers van rolluiken.

Voorzet screens of -rolluiken: SolarFix vs. SolarBox

Gelijkenissen
 • Esthetische oplossing met award-winning design voor bestaande ramen

 • Geen kap- en breekwerk en geen zichtbare kabels in je interieur

 • Duurzaam: werken beide op zonne-energie

 • Privacy op elk moment van de dag

 • Geluidsisolerend (geen gaten in de muur)

Verschillen
 • Screens zijn ideaal voor grote (schuif)ramen

 • Screens laten daglicht door en behouden het uitzicht

 • SolarBox rolluiken zijn warmte-isolerend in de winter

 • Rolluiken zijn inbraakwerend en -vertragend